Loading...

山 居 歲 月

Timeless Residence At The Mountain
Home / Portfolio 

與自然共生的建築——山居歲月

山居歲月萬通劉宅座落於觀音山擁抱的場域、飽覽淡水河出海口的風光,雖僅有三十坪大小卻遠離喧囂擾攘,更能感受眼前敞然恬靜的自然景色。
整體室內設計由腳下鋪滿仿水泥材質地坪,作為拜訪山林的引信,潔白石面屹立於壁,共構出室內外互相輝映的天寬地闊,即使身處室內也能沐浴於山林靈氣之中。
The Liu Family in Mountain Villa is located nearby the Guanyin Mountain, with the view of estuary of Tansui River.
The 100 square meter area takes you away from the disturbing world to enjoy the natural landscape in front.
The floor is covered with cement-like material, as a fuse of visiting the forest.
The white stone wall creating a wide range of space echoing the outdoor landscape.
You can bathe in the spirit of the mountain and forest even if staying indoors.

台灣,新北 / 30坪 / 萬通建設 / 萬通

家人的歡樂時光

首映眼簾的是與開放式廚房與餐廳區,開放式廚房設計將筆直L型吧台區貫穿廚房、流理台融合灰鏡作為主牆共同塑造出現代俐落的風格氣場,使屋主背對料理時也能透過鏡中映照出背後與家人的歡樂時光。



At the first sight, you will see an open kitchen and dining area.The L-shape bar run through the kitchen, wash basin and integrates into the grey-mirror wall, creating a modern-style design.Even when cooking, the master can see the happy family behind through the reflection of mirror.

木色連接餐廚房與客廳

原木色仿舊餐桌溫潤自然的木色扮演連接餐廚房與客廳的角色,
客廳設計中,落地窗彷彿畫框般,將大面山水掛上牆沿;
天花及地坪刻意留白、簡單地作異材質的拼接,
軟裝亦選用低彩度不花俏,加上一幅現代風格的時尚掛畫點綴,
只將客廳焦點留給坐在沙發上嘻笑玩樂的家人們。



The natural wood-colored distressed dining table plays the role of connecting the kitchen with the living room, where the floor-to-ceiling window is like a frame for the natural scenery.The white ceiling and floor, simple and mix-textured montage, low-key furniture and a modern-style painting leaves the focus of the living room to the family members sitting and laughing on the coach.

開放式空間設計的流暢動線

延續開放式空間設計的流暢動線,沿著仿水泥地坪紋路緩緩向前;完整利用牆壁立面交錯上木製格柵,將收納空間隱藏於其中。



The open space design and fluent movement slowing move along the cement-like floor. A storage space is hidden in the wooden grille on the wall.

坐擁連綿山景

主臥室設計更是奢侈地將牆壁置換成大面落地窗,
隨著屋外四季更替、每一窗格都是幅幅匠心獨具的山水畫;
利用延伸空間作為露天陽台,
離開室內更能坐擁連綿山景,恣意於徐徐涼風之中。



The master bedroom is decorated with luxurious floor-to-ceiling window that replaces a wall.
Every frame is like a unique painting of the natural landscape.
The balcony is an extended space to enjoy the mountains outdoors ind the breeze.

無與倫比的時分

月落星沉,又是一片截然不同的風景,
夕陽餘暉由窗扉灑進屋中,
無論是沙發、床組或是壁面,皆染上了一層的淡淡的金黃色,
浸沐於靠窗的浴缸之中,享受這無與倫比的時分。



When the moon and stars fall, there is a completely different landscape.The afterglow of sunset spills into the room, giving a light golden color on the sofa, bed and wall.Bathing in the bathtub next to the window while enjoying this special moment.

與景共生的人文山居歲月

透過清澈而有靈性的室內設計美學鋪陳,
看似揮灑實則精湛,勾勒出與景共生的人文山居歲月。



Through clear and spiritual interior aesthetics, the design is outstanding and exquisite, outlining the life with the natural.


其他人也看了