Loading...

寶 輝 秋 紅 谷

Boundless
Home / Portfolio 

大器與內斂的錯身——寶輝秋紅谷

身處台中七期秋紅谷地區,室內設計卻不一味地崇尚奢華,由大面窗景眺望遠方燈火斑斕、繁花似錦卻從不欣羨,在自我構築的天地中陶冶性情、怡然自得。
Though located in the Maple Garden area of the 7th Redevelopment Zone, the indoors design does not advocate luxury.
Looking into the illuminated street lights from the big window, but never feel bewildered.
Cultivate temperament and enjoy ourselves in this self-constructed world.

台灣 / 99坪 / 寶輝建設 / 寶輝秋紅谷

灰姑娘岩面由玄關延伸入室,斑駁石紋佈滿表面、材質各異的石材交互表現,空間設計由起始點就營造出磅礴大器的不凡氣勢。



Cinderella-grey rock is paved from the entrance hall.The motley rock pattern and different type of stone material mingled with each other.The outstanding talent is presented from the beginning of space design.

在星際啟航的旅程

客廳設計有別以往,與徐永旭老師共同創作的陶藝橫亙於主牆面,
不假釉料裝飾的表面、施以特定力量拋空的孔隙,
利用後方灰鏡懸浮半空,彷彿一趟在星際啟航的旅程。
鍍鈦面曲折天花使空間不斷延伸,沈浸在虛與實之中;
而光暈由降板沙發下緩緩漫出,將雋永的氣度典藏。



In the living room, a pottery art created with master Yongxu Hsu is located at the main wall.The surface without glaze, the small openings of special force, and the grey mirror that presents suspending in the air, you feel like being in a star journey.The titanium-plated surface extends the visual effect of space, feeling like immersed in the virtual and reality.The glowing halo appears gently from the sofa, collecting the long-lasting magnanimity.

以不規則石皮柱為界是一面完整的落地窗,
將大台中地區的城市景觀盡收眼底,
並以六道木製格屏的隨性錯置,展現同框不同景的視覺切割,
有如身在自然洞窟中,遠眺彼方的燈火闌珊。



On the other side of the irregular stone pillar is a floor-to-ceiling window.Where you can see the panoramic view of Taichung.6 wooden grids are placed randomly to present visual cutting effect.You feel like seeing the light of the other side from a natural cave.

自由地隨著心情及氣氛變化

開放式廚房設計與餐廳區維持一貫的調性使用石與木等自然材質,
並將光帶鑲進吧台緣與主人的紅酒櫃中,
顏色可以自由地隨著心情及氣氛變化。
乍看僅只於此的格柵牆面,
其實細心地將熱炒區與輕食區隔開、並把門扉藏進其中。



The open kitchen and dining area is decorated with consistent tone of stone and wood.Light is introduced into the wine cooler at the bar.The color of light can be changed for different mood and atmosphere.The grille wall is delicately separate stir-fried and light dish area, and a wall is hidden inside.

用餐區後方是由透明玻璃牆面間隔出的透明書房,
書房設計將不規則石皮沿用為書架牆面,猶如在山林曠野中稍作休憩。



Behind the dining area is a transparent study room made with glass wall.Irregular stone wall is designed in the study room, to create a resting area in the wilde mountains.

美式古典元素融入

原木拼接地板將公共區的大器與主臥室做分隔,
而更衣室外牆由各式線板構成,如畫框的設計是小巧思,
臥房設計巧妙地將女主人喜愛的美式古典元素融入主臥房中,
而轉角之後便成為了一道床頭牆。



The montage wooden floor separates the public area and master bedroom.Outside wall of the dressing room is composed with linear design, with decoration of picture frame.The bedroom design subtly adopts the hostess’ favorite element- American classic.Around the corner, there is a bedside wall.

城市燈火如星光熠熠

鏤空的電視半高牆、整面的落地窗戶,皆是陽光入室的途徑,
當夜晚來臨便將紗幔掩上,城市燈火如星光熠熠,便是另一片風景。



The hollow half-height TV wall and floor-to-ceiling window are the paths that introduce sunlight.At night, the shining city lights present another landscape.

疲勞在此煙消雲散

大理石牆面與延續的落地窗景組成主臥衛浴,
浸坐於獨立缸中享受天光沐浴,
百葉窗影錯落於地面,整日的疲勞在此煙消雲散。



The master bathroom is composed by marble wall and the extension of floor-to-ceiling wall. You can enjoy daytime bathing in the free-standing bath.Shutters fall on the ground; fatigue of the all-day working is now washed away.

作品相關報導:

其他人也看了