Loading...

大 直 俞 宅

The Yu’s Residence, Dazhi
Home / Portfolio 

引進自然、創造自然也享受自然——輕觸大地大直俞宅

輕觸大地位於台北市大直,卻無論何時從室內探出總是滿眼綠意,有大隱於市、深處山林之中的悠然暢懷。
白淨寬敞的開放式格局、室內設計中不見太多裝飾包覆,回歸自在舒適、而沒有壓力的空間。
Gentle Contact with Nature is located in Dazhi District of Taipei.
Green vision is everywhere from every angle of the indoors.
It is like living in a forest in the city.
The design spirit is white and open; the simple decoration reflects comfortable and press-free space.

台灣,台北 / 30坪

客廳設計選用自然素材和整體空間作呼應,
以從色澤至質地皆洋溢著溫潤和諧的杉木砌立電視主牆面,
將全家人的英文名字以雷射切在杉木上,
讓電視主牆成為一家人情感的鏈結、蘊藏著深刻的生命感動。



The natural materials of the living room match the style of the overall space.
The warm texture wooden TV wall with family members’ name engraved by laser presents the strong connection and emotion of the family.

愛貓的獨立私貓空間

貓咪室內設計也是大直俞宅中重要的一環,
不但將金屬層板錯落在杉木電視牆上作為貓咪跳台,
跳至最上層即是位於空調出風口正下方的窩巢——愛貓的獨立私貓空間,
當貓咪在貓屋時,藉由感應技術杉木牆上的燈飾將會亮起,
家人也能輕鬆辨識貓咪行蹤,為家中增添幽默感。



Cat is also an important member of the Yu family.The metal boards on the TV wall is also jumping platform for the cat.The top level is its favorite private area- underneath the air outlet of air conditioner. When the cat is in the cat house, the detective sensor light will turn on for other members to recognition its location easily.

留白卻不顯得單調

除了杉木電視牆外其他牆面及地坪皆大面留白卻不顯得單調,
任憑漫天暖陽由大面落地窗湧入、軟裝傢俱也皆使用低調沈穩的顏色,
孩子們的歡笑與寵物們玩耍奔跑的身影填滿了整個空間,
使室內空間充滿生活動能、家人們能夠全然放鬆自在。



Apart from the cedar wooden TV wall, other walls are white but not dull.
The sunlight shines through floor-to-ceiling windows.
The furniture is in low-key and calm colors.
Children’s laughter and actions of running pets filled in the whole space.
The indoors is full of dynamic and relaxing atmosphere.

虛實延展的特性

大直俞宅以開放式廚房設計打破與客廳的隔閡,一整面灰鏡毗鄰於桃木色餐桌,灰鏡具有虛實延展的特性、能夠反射出室內的樣貌,使餐廳空間富有生命力並是整個家中安全感的所在。



The open design of kitchen breaks the boundary with the kitchen.A grey mirror next to the mahogany dining table reflects the interior and extends the visual effect.The dining area is full of vitality and presents security of the family.

獨特的蘊藏氣質

主臥室設計延續整體的留白風格、引進大面落地陽光,
潔白的電視牆面上仍設計了許多高低大小不一的層板做為貓咪跳台,
衣櫃與書桌使用沈穩靜謐的深色木質做連貫,
並只保留重點傢俱,將焦點留給在房間內生活的家人們。

面對自己的家,
希望的是建立一同生活的安心與信賴感;
能與空間彼此輕聲傾訴、
也能讓家人與寵物嬉戲在光影之間而溫馨動人。



The design feature of the master bedroom is white and floor-to-ceiling window that brings in the sunshine.
The white TV wall has different size and level boards for cat to jump.
The closet and desk are made of dark wood.
There is no redundant furniture, the space is left for people.

We want our home to be a place
Where we can build trust and faith
A place to share with each other
And a place to interact and feel warm with family and pet.


其他人也看了